Skip to main content

GT-Foam kiest voor familiale continuïteit via een Smart Deal.

GT-Foam is een vooruitstrevend Kempens familiebedrijf, sinds 2009 gespecialiseerd in hoogwaardige spuit- en injectie-isolatiesystemen die de volledige gebouwschil bestrijken. Het bedrijf voorziet verschillende isolatieoplossingen op maat van haar B2B en B2C klantenbestand.

Via een Smart Deal hebben de stichters de onderneming kunnen overdragen aan hun zoon Nick Van Den Broeck, die sinds 2018 mee de dagelijkse leiding voert. “De mogelijkheid om Nick in positie te brengen om het bedrijf over te nemen was voor ons doorslaggevend in de keuze voor een Smart Deal”, vertelt Guy Van Den Broeck. “Nick weet als geen ander hoe het bedrijf in elkaar zit en voor welke normen en waarden GT-Foam staat. Op deze manier zijn we gerust dat deze ook behouden blijven. We zullen nog geruime tijd mee aan boord blijven. Martine en ik zijn trots op wat we over de jaren hebben opgebouwd en nu heel blij dat de volgende generatie hier verder aan gaat bouwen.”

“Ik ben vereerd de fakkel over te mogen nemen en zo de continuïteit van GT-Foam te kunnen verzekeren binnen dezelfde visie als mijn ouders. We hebben hierdoor de juiste beslissing genomen voor de firma, het personeel en onze klanten die ons door de jaren heen hun vertrouwen hebben gegeven en waarvoor we ontzettend dankbaar zijn. Onze visie blijft hierdoor hetzelfde, net zoals de dienstverlening die men van ons gewend is”, vertelt Nick.

Daarnaast wordt het bedrijf versterkt door een actieve raad van bestuur om de bedrijfsstrategie verder uit te rollen met de bestaande visie. “Met Nick aan het stuur is GT-Foam ideaal gepositioneerd om vanuit het Kempens hoofdkwartier mee bepalend te zijn voor de consolidatie in de markt”, stelt Pieter Rober, lid van de raad van bestuur.  “Zo zal er onder meer bijkomend worden geïnvesteerd om de jarenlange ervaring en expertise in complexe isolatieprojecten meer kenbaar te maken. Vanuit mijn rol als bestuurder bij Isoworx, een technisch isolatiebedrijf en tevens een Smart Deal, zullen we bovendien op korte termijn in staat zijn om aan alle isolatiebehoeften van onze klanten te voldoen. Dit is uniek voor de Belgische markt.”

“Met de ondersteuning van Pieter en SDM, ben ik ervan overtuigd dat we nu alle troeven in handen hebben om een volgend hoofdstuk te schrijven in de continuïteit van GT-Foam”, klinkt het verder bij Nick.

SDM Corporate Finance Group begeleidde de transactie van A tot Z, via haar eigen concept ‘de Smart Deal’, waarbij de familiale ondernemers volledig werden ontzorgd.