Skip to main content


Smart2Go

De vliegende start voor uw ondernemersdromen

Jonge ondernemers of ervaren managers die via management buy-in (MBI) op zoek gaan naar hun droombedrijf, wachten de nodige uitdagingen. Ons Smart2GO traject voorziet intensieve begeleiding en ontzorging bij de zoektocht naar interessante bedrijven  en bij de realisatie van een transactie.

Wat houdt het Smart2Go programma in?

Gealigneerde ambities

We bepalen samen welke doelstellingen we willen behalen tijdens het traject. Op basis van een grondig intake-proces met ondersteuning van onze HR-partners, bekijken we wat voor ondernemer/manager aan tafel zit en welk type bedrijf een perfecte match zou zijn voor dat profiel.

Intensieve begeleiding

Tijdens de samenwerkingsperiode gaan we niet alleen op zoek naar interessante bedrijven, maar gaan we totaal begeleiden en ontzorgen. Desgevallend zullen we u verbinden aan een peterschap (een doorwinterde ondernemer die u zal bijstaan in het volledige traject).

No cure no pay

Financiële analyses, onderhandelingen, due diligence, juridische documentatie en onderhandelingen. SDM neemt dit volledig op haar compto. Geen zorgen over kosten, afrekening volgt pas na succes.

Hoe werkt Smart2Go?

Joris Vanhove

Partner

Wie komt er in aanmerking?

Dé MBI-kandidaat bestaat niet. Vanuit onze ervaring merken we dat verschillende profielen uitermate geschikt zijn om een Smart2GO-traject aan te vatten.

  • Managers met C-level ervaring, zowel in kmo’s als grote (multinationale) ondernemingen.
  • Ervaren ondernemers die er reeds een geslaagde verkoop van hun bedrijf hebben opzitten.
  • Jong talent dat enthousiast is om in het ondernemerschap te stappen.

Elk van deze profielen krijgt specifieke uitdagingen voorgeschoteld. Jonge MBI-kandidaten worstelen vaak met een onvoldoende concrete financiering. Ervaren ondernemers schakelen minder snel dan een private equity-fonds dat op hetzelfde bedrijf aast, terwijl ervaren managers dan weer vertrouwd moeten raken met een heel ander verloningsmodel. Voor elk van hen werken we tijdens een Smart2GO-traject aan een oplossing op maat.

Smart2GO-traject en mbi-kandidaten

Testimonial

“Bij de Smart2GO brengt SDM bijkomende aandeelhouders aan die het kapitaal van het bedrijf versterken. Daardoor kreeg ik zekerheid over het werkkapitaal en de toekomstige investeringen.”

Steven SackDe Kobra

Intensieve begeleiding

1

Targets zoeken

Op basis van uw profiel identificeren zowel SDM als de kandidaat potentieel interessante bedrijven met een stevig trackrecord.
2

Financiële analyse en waardering

Targets worden geanalyseerd op financiële en operationele zaken. Waardering wordt opgemaakt.
3

Onderhandelingen

De onderhandelingsfase wordt mede door SDM begeleidt. Voorwaarde en prijs zijn key.
4

Due diligence

We laten een grondig boekenonderzoek uitvoeren door een onafhankelijke partij en evalueren de onderneming op financieel, juridisch en operationeel vlakt.
5

Kapitaal ophalen en schuldfinanciering

We begeleiden u bij het verkrijgen van het investeringskapitaal en de bankfinanciering om de overname te realiseren.
6

Juridische documentatie en closing

Finaal laten we de nodige juridische documenten opmaken en ronden we de transactie af.

Ecosysteem

Bij het realiseren van een Smart2GO verwerft u niet enkel een bedrijf, maar ook een ondernemersnetwerk. SDM verbindt u als toekomstig bedrijfseigenaar met de Smart Deal Business Club. Deze community bestaat uit ervaren én beloftevolle ondernemers en investeerders. Inbreng van vermogen, kennis en advies leiden tot succes. Via die contacten bieden we een extra hefboom aan op de waardecreatie die u wil realiseren als zaakvoerder van een bedrijf.

Wenst u graag meer info?

Contacteer ons voor een gesprek

Wij creëren waarde voor ondernemers. 

Wij creëren waarde voor ondernemers. 

Wij creëren waarde voor ondernemers.