Skip to main content

Van Gils Group, gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, neemt in het kader van haar verdere expansie een meerderheidsbelang in de groep Malve uit Meer.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 45 jaar geleden als familiebedrijf. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf gestaag. Verdere expansie kwam er sinds 2008 door overnames en participaties in bedrijven in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Luik. Malve wordt de eerste vestiging die aluminium kan anodiseren.

Groep Malve

De firma Malve – Meerse Aluminium Verwerking – is een onafhankelijk familiebedrijf opgericht in 1972 door Alfons en Louis Sprangers. Startende vanuit de ontwikkeling van aluminium ramen en deuren werd een eerste anodisatielijn gebouwd voor profielen tot een maximum lengte van 7 meter.  Sinds 1981 bouwden de ouders van de huidige bedrijfsleider Bert Sprangers het bedrijf verder uit. In 1996 werd de anodisatielijn verruimd waardoor aluminium profielen tot een maximum lengte van 16,4 meter kunnen worden behandeld. Twee jaar later, in 1998, namen Bert en zijn vrouw Ilse Laurijssens Malve over. Sindsdien hebben zij constant geïnvesteerd in de groei, optimalisatie en verduurzaming van de productie. In 2021 werd een groeiende nevenactiviteit van Malve, met name de specialisatie in diverse bewerkingen op aluminium profielen, verzelfstandigd in de firma Alcom. Zowel de activiteiten van Malve als Alcom worden overgenomen door Van Gils Group.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zet Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, verzinken, anodiseren, chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal en aluminium. Van Gils Group gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen, waarbij elke vestiging haar eigenheid behoudt. Door de verschillende expertises samen te voegen, is steeds de meest geschikte techniek in huis – voor álle mogelijke toepassingen van oppervlaktebehandelingen op staal en aluminium.

Expansie in de aluminium sector

Deze expertise wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van groep Malve uit Meer. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. Bert Sprangers en Ilse Laurijssens , blijven aan boord en investeren mee in het toekomstig expansieplan.

Bert Sprangers en Ilse Laurijssens lichten toe: “Het was voor ons een moeilijke beslissing om op zoek te gaan naar een kandidaat overnemer / partner voor ons bedrijf. Evenzeer hadden we behoefte aan ondersteuning om de groei op langere termijn te kunnen garanderen. In deze zoektocht waren twee eigenschappen zeer belangrijk voor ons. Enerzijds zochten we hetzelfde familiale karakter als dat we nastreven bij Malve. Anderzijds zochten we een onafhankelijke partner. Deze en nog veel andere redenen brachten ons bij Van Gils Group. Daarbuiten krijgen wij de mogelijkheid om mee verder te werken aan de verdere groei en succes van onze Malve. De specialisten van SDM Corporate Finance Group hebben ons hierin begeleid van A-Z.”

Met de overname breidt Van Gils Group haar dienstenaanbod verder uit. CEO Joep Van Gils legt uit: “Met de mogelijkheid om binnen onze groep ook anodisatie aan te bieden naast poedercoating, versterken we onze propositie naar aluminium verwerkende bedrijven. De markt evolueert naar duurzamere producten  en productieomgevingen Niet alleen past anodisatie in deze beweging, Malve heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in duurzame productie.

SDM Corporate Finance Group

SDM Corporate Finance Group was exclusief adviseur van de familie Sprangers aangaande verkoop van groep Malve aan Van Gils Group.