Skip to main content

De Gentse mediagroep Borgerhoff & Lamberigts neemt de groep Politeia over. Met deze overname consolideert Borgerhoff & Lamberigts haar positie in het uitgeverslandschap.

Sinds haar oprichting in 1990 heeft uitgeverij Politeia naam gemaakt als uitgever ten dienste van alle openbare besturen, politie en de non-profitsector. De groep telt momenteel 22 mensen die allen op post blijven. De groepen en imprints die Borgerhoff & Lamberigts overneemt zijn uitgeverij Politeia, ASP (Academic & Scientific Publishers, met inbegrip van VUB Press, University Press Antwerp en ASP Editions) en de overheidsdatabank Pinakes. Hiermee zetten de uitgeverij en haar academische imprint Owl Press een ambitieuze stap in hun groeiproces.

Zij breiden namelijk hun activiteiten uit met tweetalige publicaties voor een vakpubliek uit de openbare sector, een splinternieuwe digitale bibliotheek, een mooi aanbod van wetenschappelijke publicaties gekoppeld aan een Open Access publishing program, een webtool voor PHD thesissen en een gigantische overheidsdatabank.

Politeia heeft een nauwe samenwerking met de VVSG (Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten), de OVSG (Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten), het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en vele andere vakorganisaties. Tot slot organiseren ze ook opleidingen, workshops en congressen voor medewerkers van politie en justitie, lokale besturen, het onderwijs, de zorgsector en andere non-profitsectoren.

De kantoren in Brussel blijven het ontmoetingscentrum voor de activiteiten van Politeia, ASP en Pinakes.

De overname van Politeia markeert het begin van de ambitieuze groeiplannen van Borgerhoff & Lamberigts. Het bedrijf streeft ernaar om op korte termijn verdere overnames te realiseren met als doel hun marktpositie te versterken.

Borgerhoff & Lamberigts werd bij deze overname begeleid door SDM Corporate Finance Group NV.