Skip to main content

Na een eerste Smart Deal in 2018 en enkele succesvolle overnames, schrijft Select Group nu een volgend belangrijk hoofdstuk in haar verhaal. Via een nieuwe Smart Deal wordt de transitie verdergezet naar de volgende generatie familiale aandeelhouders en krijgen ook 17 sleutelmedewerkers de kans om in te stappen in het kapitaal. Bart Gonnissen blijft de groep leiden als CEO, samen met Jelle Destoop (commercieel directeur) en Charlot Van Ussel (operationeel directeur). Beiden vervullen zij sinds eind 2021 ook de rol van co-CEO, om zo op termijn de fakkel volledig over te nemen van Bart.

Daarnaast werd via de Smart Deal een aandeelhoudersstructuur gecreëerd die verdere groei mogelijk moet maken. Het aandeel van investeerders groeide, waarbij nu naast de actieve aandeelhouders 80 individuele investeerders het bedrijf ondersteunen met hun netwerk en – indien er zich hiertoe opportuniteiten voordoen – middelen om overnames mogelijk te maken. Door de hertekende organisatiestructuur, waarbij de dagelijkse leiding meer bij Jelle en Charlot komt te liggen, kan Bart zich nu meer focussen op de buy & build strategie van de groep.

De Select Group is een one stop shop voor kwalitatieve HR diensten. In 2021 realiseerde het bedrijf, 500 medewerkers sterk en actief in 32 kantoren over 7 landen, een omzet van 130 miljoen euro en een EBITDA van meer dan 8 miljoen euro. Via een mix van organische en anorganische groei is het de ambitie van de actieve aandeelhouders om de komende vijf jaar te groeien naar een groep van 250 miljoen euro omzet en een EBITDA van 15 miljoen euro.

SDM-Valorum begeleidde de Smart Deal van A tot Z.