Skip to main content

SDM Corporate Finance Group begeleidt Protinus IT bij haar verkoop aan Prodware

SDM Corporate Finance Group, een vooraanstaand adviesbureau op het gebied van fusies en overnames, is verheugd haar rol aan te kondigen in het faciliteren van de strategische verkoop van Protinus, een belangrijke leverancier van IT Hardware, Software en Diensten voor de publieke sector in Nederland aan Prodware, een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale transformatie dewelke genoteerd staat op Euronext Growth in Parijs met meer dan 1.800 medewerkers verspreid over 14 landen.

De overname, gedreven door Prodware’s voortdurende inzet om haar Europese aanwezigheid uit te breiden en haar voetafdruk in de grote ondernemingen en publieke sector markten te versterken, zal een grote impact hebben op het technologie en IT-dienstenlandschap in Europa. Met Protinus’ indrukwekkende track record in het genereren van meer dan 295 miljoen euro aan omzet in FY2022 en het bereiken van een consistente dubbelcijferige jaarlijkse groei sinds 2018, belooft deze fusie een dynamische synergie tussen twee marktleiders te creëren.

Prodware staat bekend om zijn toewijding aan digitale transformatie, terwijl Protinus gespecialiseerd is in het bedienen van organisaties met 5.000+ werkplekken die actief zijn in de centrale en lokale overheid, gezondheidszorg, onderwijs en grote ondernemingen. Dankzij de overname wordt Protinus onderdeel van het ecosysteem binnen de Prodware Group wat Protinus in staat stelt om de komende jaren verder te bouwen aan haar groeistrategie. Door de synergetische voordelen van de samenwerking met Prodware kan Protinus zijn bedrijfsactiviteiten nog verder ontwikkelen, gegeven het internationale karakter en de schaalgrootte.

Alain Conrard, CEO van Prodware Group, sprak zich enthousiast uit over de overname: “Protinus vult onze andere bedrijven in de groep uitzonderlijk goed aan. Dit samengaan zal aanzienlijke waarde creëren voor alle belanghebbenden, waaronder medewerkers, klanten en partners, en bevestigt onze positie als belangrijke speler in digitale transformatie in heel Europa.”

Vincent Verbiesen, Managing Director van Protinus, deelde zijn optimisme over de verkoop met de volgende woorden: “Protinus is enorm trots deel uit te gaan maken van de Prodware Group. Belangrijke voorwaarde bij deze overname was om maximaal de voordelen te laten renderen voor de verdere ontwikkeling van de Managed Sourcing formule. Op dit vlak hebben beide organisaties elkaar gevonden om deze samenwerking aan te gaan. Protinus IT zal de komende jaren haar partnermodel verder doorontwikkelen en de kansen die deze stap biedt in het voordeel van onze klanten, partners en niet in de laatste plaats onze eigen mensen, laten werken.”

De strategische overeenkomst en gedeelde waarden van Prodware en Protinus wijzen op een veelbelovende toekomst, gekenmerkt door uitgebreide kennisdeling, een uitgebreid klantenbestand en verbeterde mogelijkheden om aan elke IT-behoefte te voldoen, wat allemaal bijdraagt aan verdere technologische innovatie en bedrijfsgroei.

Over SDM Corporate Finance Group

SDM Corporate Finance Group is een toonaangevend adviesbureau voor fusies en overnames dat bedrijven begeleidt bij transformatieve transacties. Met een sterk trackrecord van succesvolle transacties zijn wij gespecialiseerd in het creëren van waarde voor onze klanten en het bieden van strategische begeleiding tijdens het fusie- en overnameproces. SDM heeft de laatste jaren een brede ervaring opgebouwd in de sector van ICT services en software. Dankzij die ervaring en de intern opgebouwde netwerken in de sector aangevuld met die van het internationale M&A netwerk Advior, is er ook met succes een geschikte internationale partner voor Protinus IT gevonden.

Lees het originele persbericht: Prodware continues expansion with Protinus acquisition.