Skip to main content

Op 30 december 2020 nam de Franse groep Igienair de aandelen over van Valor Services Group.

Valor Services Group is een one-stop-shop in België en Nederland voor industriële reiniging (o.a. professionele grootkeukens, productie- en voedingsbedrijven, luchtzuiveringsinstallaties, sanitaire ruimtes, pestcontrole, etc.). De groep bestaat uit Valor Services, All Kitchen Maintenance, Allindus, GIS/VTO en Alpebro. De Valor Services Group telt 92 medewerkers en realiseerde in 2020 een omzet van 10 miljoen euro.

Eind april 2017 brengen Stéphane Goubau en Gérald Goubau De Kobra en Allindus samen onder één holding via een Smart Deal: een strategische fit tussen een producent van grootkeukenventilatie en een service bedrijf. Ze zorgen voor een professionalisering van beide bedrijven en starten een succesvol buy en build verhaal, dat mee wordt ondersteund door SDM-Valorum en een groep van investeerders.
Na de overnames van All Kitchen Maintenance, Valor Services, GIS/VTO en Alpebro verviervoudigt deze groep haar resultaten en wordt er ook een volledige rebranding doorgevoerd onder de noemer van Valor Services Group. De Kobra zal onafhankelijk blijven verder bestaan na de overname van de servicetak door Igienair.

Igienair, in 2003 opgericht door Evrard de Ponnat, is voornamelijk actief in luchtbehandeling en het reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen. De groep telt 26 vestigingen over Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Dubai en België, heeft 500 medewerkers en bedient jaarlijks meer dan 25.000 klanten. Door deze overname versterkt Igienair haar marktpositie in België en Nederland aanzienlijk.

Thierry Desmet, die recent de rol van co-CEO vervulde naast Stéphane Goubau, blijft aan boord van Valor Services Group als minderheidsaandeelhouder en zal de activiteiten in België en Nederland verder leiden en uitbouwen.
De aandeelhouders van Valor Services Group werden bij deze transactie begeleid door SDM-Valorum.