Skip to main content

Fusie- en overnamespecialisten SDM Corporate Finance Group en BlueBridge. kondigen fusie aan en gaan in West-Vlaanderen verder onder de naam SDM-BlueBridge. 

Fusie- en overnamespecialisten SDM Corporate Finance Group en BlueBridge. zijn verheugd om hun fusie aan te kondigen. SDM, met meer dan 30 jaar ervaring en een team van 30 specialisten het grootste onafhankelijke kantoor in Vlaanderen, neemt BlueBridge., de snelgroeiende speler uit Brugge, over.

Jan Verbrugge, oprichter en managing partner van SDM, benadrukt het strategische belang van de overname voor de groei van SDM in West-Vlaanderen: “SDM heeft reeds verschillende deals gerealiseerd in West-Vlaanderen, zoals recent de Smart Deal van IT Provider uit Tielt en de verkoop van Traxgo uit Anzegem aan het Nederlandse Clifford. Maar het potentieel van deze dynamische regio is nog vele malen groter, en om dit te realiseren is lokale verankering & focus echt nodig. BlueBridge. heeft haar kwaliteiten meer dan bewezen door op korte termijn haar plaats in de markt te veroveren en een indrukwekkende groei te realiseren.”

Jens Vanden Bussche, oprichter en partner van BlueBridge., is enthousiast over de combinatie: “SDM heeft een ongeëvenaarde ervaring en track-record in onze sector. Door onze krachten op commercieel vlak en qua executie van transacties te bundelen zullen we onze klanten een uitzonderlijke dienstverlening kunnen bieden. Ook het Smart Deal concept, een unieke formule die ondernemers toelaat een deel vermogen vrij te stellen en tegelijkertijd de onderneming en haar aandeelhouderschap te versterken, heeft een gigantisch potentieel in onze provincie.” Jens wordt vennoot binnen SDM Corporate Finance Group. 

Met partner Thomas Viaene en adviseurs Anthony Vandenbossche en Luc De Bree heeft SDM reeds een sterk West-Vlaams team in de rangen. Zij zullen in de eerste plaats de samenwerking met Jens & Dirk Vanden Bussche vormgeven en hun ervaring en vele connecties in West-Vlaanderen aanspreken om van het geheel een succes te maken. 

“Onze ambitie is duidelijk”, klinkt het bij Jens en Thomas in koor, “we willen via deze combinatie de marktleider worden in West-Vlaanderen, door onze klanten een unieke dienstverlening te geven met een team met een ongeëvenaarde expertise.”

Over SDM Corporate Finance Group
SDM Corporate Finance Group werd in 1992 opgericht door Jan Verbrugge en is het grootste onafhankelijke fusie- en overnamekantoor in Vlaanderen, met een team van 30 specialisten. SDM focust zich op de KMO markt met transacties tussen EUR 3m-100m en heeft met de Smart Deals een uniek concept ontwikkeld om ondernemers toe te laten een stuk vermogen te privatiseren en tegelijkertijd hun bedrijf en haar aandeelhouderschap te versterken. SDM haar hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen, en realiseert transacties over heel Europa, o.a. via haar netwerk ADVIOR International. 

Over BlueBridge.
BlueBridge. werd in 2020 opgericht door Jens Vanden Bussche, ondersteund door Dirk Vanden Bussche, en kende sindsdien een sterke groei. Het team realiseerde reeds verschillende transacties zoals de verkoop van DKM Customs Groep aan Tilleghem en Van Vooren Groep uit Brugge aan Fronnt (GIMV). BlueBridge. is gevestigd in het O-Forty business center in Oostkamp. 

Over Smart Deals
Met Smart Deals ontwikkelde SDM een alternatief voor een 100% strategische verkoop of de verkoop aan private equity. Een Smart Deal transactie laat toe om het bedrijf te versterken met een brede groep investeerders, sleutelfiguren te verankeren in het aandelenkapitaal en een deel bedrijfsvermogen veilig te stellen en gediversifieerd te investeren. Smart Deals zijn gericht op de transitie van ondernemer naar ondernemer-investeerder met een brede waaier aan participaties in KMO’s.