Uw bedrijf verkopen

U bent op zoek naar een overnemer voor één of meerdere afdelingen van uw bedrijf, u zoekt een nieuwe aandeelhouder of u wilt uw bedrijf in zijn geheel verkopen? We analyseren uw onderneming en uw persoonlijke situatie en gaan op zoek naar de meest geschikte koper. 

SDM maakt er een punt van de waarde van uw onderneming te maximaliseren en gaat voor resultaat. Ons honorarium hangt dan ook meestal volledig van het succes van de verkoopstransactie af (‘no cure, no pay’).

Hoeveel is mijn bedrijf vandaag waard?
SDM stelt een zorgvuldige waardering van uw bedrijf op aan de hand van ervaring en van internationaal aanvaarde methodes.

Hoe verhoog ik snel en efficiënt de waarde van mijn bedrijf?
SDM adviseert welke acties u het best onderneemt vóór u uw bedrijf in de etalage zet:
  • Welke afdelingen presteren ondermaats en wat kunt u daaraan doen?
  • Welke beschikbare fondsen kunt u inzetten om de waarde van uw bedrijf te optimaliseren?
  • Verkoopt u uw bedrijf volledig of blijft u toch het best voor een deel aandeelhouder?
Alle strategische mogelijkheden worden samengevat in een begrijpelijke nota. Op basis daarvan start het verkoopsproces.

SDM begeleidt u voor, tijdens én na de verkoop
Om een geschikte overnemer voor uw bedrijf te vinden, werkt SDM samen met een uitgebreide alliantie van relaties in binnen- en buitenland.

In onderling overleg maken we het verkoopsmemorandum op. Via internationale databanken en dankzij onze nauwe contacten met internationale partners vinden we snel de meest interessante kandidaten.

We leiden en begeleiden de volledige transactie: van de onderhandelingen over de intentieverklaring en het boekenonderzoek tot advies bij de opmaak van de contracten. Uiteraard houden we u van alle ontwikkelingen op de hoogte. Ook na de verkoop blijft SDM tot uw beschikking voor hulp en advies.