Een bedrijf kopen

Uw bedrijf draait uitstekend en u wilt uitbreiden of diversifiëren. Of u wilt een concurrent overnemen, maar zelf die stap zetten is delicaat. In al die gevallen is SDM het geknipte aanspreekpunt.

SDM analyseert, zoekt naar schaalvoordelen en synergieën en adviseert hoe u uw groeiplannen optimaal realiseert.
SDM loodst u ook doorheen het labyrint van overheidssubsidies en overheidsgaranties.

Wereldwijde portefeuille
Dankzij onze gespecialiseerde databanken en onze internationale alliantie hebben we toegang tot de financiële gegevens van alle bedrijven in alle sectoren. Daaruit destilleert SDM een longlist van firma’s die aan het gezochte profiel en uw verwachtingen beantwoorden. Na een grondige doorlichting starten we in overleg de onderhandelingen met de meest geschikte bedrijven uit die lijst.
Consulteer onze portefeuille.

Extra investeerders
Neemt u de kosten van de overname zelf voor uw rekening of moet u op zoek naar extra kapitaal of naar een externe investeerder? En kiest u daarbij het best voor private equity, venture capital, een banklening of een mezzanine-financiering? SDM biedt u een overzicht van mogelijke financieringen, adviseert u welke u het best kiest en brengt u in contact met investeerders en financiële instellingen. SDM voert ook de onderhandelingen, samen met u.

Subsidies en overheidsgaranties
De federale en regionale overheden hebben een brede waaier financieringsmogelijkheden voor ondernemers met plannen. Het Participatiefonds treedt op als co-investeerder bij projecten van jonge zelfstandigen of kleine bedrijven. Ze verstrekken tevens kredieten bovenop het durfkapitaal afkomstig van privé-investeerders zoals business angels. Daarnaast heeft het Participatiefonds cofinancieringsoplossingen voor werklozen die als zelfstandige wensen te starten. De Participatiemaatschappij Vlaanderen moedigt van haar kant leningen van particulieren aan. Ze stelt zich gedeeltelijk garant voor bankkredieten aan Vlaamse kleine en middelgrote ondernemingen. Het fonds ondersteunt verder durfkapitaal, innovatie, internationalisering en projecten in de cultuurindustrie. 

Meer informatie vindt u op : www.vlao.be